Unieke app IdeŽen – The wheel of life (Bhavacakra)

App design, Experimental, Reclame, Story tellling

Description

Unieke app IdeŽen : The wheel of life

Mijn opdracht was een Appnormale app te bedenken en ontwerpen. †In mijn research vond ik een zeer intrigerend Esoterische formule* die je vorige leven te berekende. Met enkel je geboorte datum en naam. Kreeg je een verbazend accuraat beschrijving van een persoon die min of meer over een kwam met jou eigen karakter. Verder test ik dit ook algoritme ook uit op een aantal van mijn vrienden. Ook zij vonden het griezelig accuraat en konden ze zich in resultaat vinden.

Nu toen ik “The wheel of life” ook wel eens “Bhavacakra” genoemd zag. †Een visuele voorstelling om de†boeddhistische visie van reÔncarnatie uit te leggen. Was ik volledig verkocht. Met enkele aanpassingen zou het gemakkelijk een unieke gebruikersinterface zijn.

De app definition is simpel†Een conversatie starter, party app. Kortom een manier om indruk te maken op je vrienden met deze originele app. Dit aan de hand van een eeuwen oude infographic genaamd Bhavacakra.

* Een†Esoterische formule: Is een formule waarvan waar van het resultaat slecht door ingewijden kan verklaar worden om dat enkel zij vereiste kennis ontvangen hebben.