Buurtsport+ Brugge – app design brugge

App, App design, Concept

Description

Pixl, deed app design brugge unieke web sites, apps voor elk scherm! Buurtsport+ Brugge is een organisatie in Brugge die activiteiten organiseren in Brugge, Deze app helpt.

app design brugge

Probleemstelling

Momenteel wordt op een onoverzichtelijke manier gewerkt waardoor bepaalde evenementen verdwijnen tussen allerlei andere facebook posts op de facebook pagina van buurtsport Brugge.

De leiders komen aan de hand van facebook comments of sms berichten te weten wie kan komen naar een bepaald evenement, dit wordt nergens bijgehouden om overzichtelijk te werk te gaan.

Wanneer jongeren zelf een activiteit willen plannen gebeurt dit onderling waardoor niet iedereen kan deelnemen, het is niet zichtbaar voor alle jongeren dat er iets wordt afgesproken buiten de facebook groep.

Concept

De focus van de app is om sportactiviteiten beter en overzichtelijker te organiseren en de jongeren te stimuleren om deel te nemen aan verschillende sporten en hun belang in de groep te vergroten.

?Stimulans

Levels

Om de jongeren te stimuleren deel te nemen aan verschillende sporten heeft elke gebruiker van de app een algemeen level en eveneens een level per sportdiscipline.

Door deel te nemen aan sportactiviteiten van een bepaalde sport of sportcategorie zal de gebruiker zijn level stijgen.

Het algemeen level van de gebruiker wordt berekend op basis van alle levels van de gebruiker op alle sporten, op deze manier zal de app de jongeren dus aanzetten niet enkel hun favoriete sport te beoefenen maar ook kennis te maken met andere sporten en op die manier ook andere jongeren.

Alle levels van de gebruikers worden weergegeven op ‘leaderboards’ waardoor de jongeren zichzelf zullen willen bewijzen door hun levels te verhogen en dus meer deel te nemen aan de sportactiviteiten.

Badges

Er zijn ook enkele badges te verdienen door actief aanwezig te zijn binnen de groep buurtjongeren web design brugge, van elke soort badge is er maar één, deze wordt zowel binnen de app weergegeven op de profiel pagina van de persoon als in het echt door een fysieke badge ( met de bedoeling om gedragen te worden tijdens de sportactiviteiten) die wordt gegeven aan de persoon die hem verdiend heeft.

Zo kan je bijvoorbeeld een ‘flits badge’ krijgen wanneer je dikwijls foto’s neemt tijdens verschillende activiteiten, een ‘taxi badge’ wanneer je jezelf vaak opgeeft om jongeren te vervoeren naar sportactiviteiten, ‘de zeuler badge’ wanneer je veel benodigdheden meebrengt voor de sportactiviteiten, ‘de oproeper badge’ wanneer je veel mensen uitnodigt naar de activiteiten, ‘balsporter badge’ wanneer je veel deelneemt aan activiteiten die binnen de categorie balsporten valt, enz.

Wanneer je als gebruiker beschikt over een badge zullen de activiteiten die jij aanmaakt aangeduid worden met een ster en op dezelfde manier worden weergegeven als een activiteit die een leider aanmaakt.

Activiteiten

Wanneer je de app opstart krijg je een overzicht te zien met de sportactiviteiten voor vandaag, dit geordend op tijdstip, afstand van de gebruiker zijn locatie en de voorkeur van de gebruiker.
De sportactiviteiten die aangemaakt worden door de leiders van buurtsport Brugge en de gebruikers die beschikken over een badge worden boven de andere weergegeven waardoor de jongeren deze zeker niet missen.

Elke keer wanneer zo’n activiteit wordt aangemaakt krijgt iedere gebruiker van de app een notificatie om zoveel mogelijk jongeren samen te krijgen.
Je kan deze activiteiten filteren op sport/categorie, tijdstip en binnen een bepaalde straal berekend van de gebruiker zijn huidige locatie.

Bij de instellingen kan de gebruiker zijn voorkeur voor bepaalde sporten of sportcategorieën opgeven bij zijn favorieten, hierdoor zal de gebruiker een notificatie ontvangen wanneer er een nieuwe activiteit wordt gecreëerd van die sport of categorie.

De gebruiker kan zelf activiteiten organiseren, hierbij wordt de locatie, het tijdstip, de sport die zal worden beoefend, categorie van de sport en eventueel het aantal beschikbare plaatsen.
Wanneer er voor een activiteit een verplaatsing nodig kan de gebruiker zichzelf opgeven om te rijden, indien er plaatsgebrek zou zijn of de maker van de activiteit dit niet kan kunnen andere jongeren zichzelf hiervoor opgeven.

Tijdens het aanmaken van een activiteit kan de gebruiker een lijst van benodigdheden opgeven, de jongeren kunnen onderling in de chatbox afspreken wie wat meeneemt, in het overzicht van de benodigdheden kunnen ze zich hier voor opgeven.

Deze activiteit is voor iedereen binnen de app zichtbaar, om mensen uit te nodigen die
niet over de app beschikken kun je een invite sturen via facebook om de app te downloaden.
?Er is ook een optie om te kiezen voor ‘ik weet niet wat te doen’ op te geven als sport bij het aanmaken van een activiteit, dit kan dienen voor wanneer de maker open staat om meerdere sporten te beoefenen, deze kan hij dan opgeven en de geïnteresseerden kunnen stemmen welke sport ze willen beoefenen, degene met de meeste stemmen wordt gekozen.

Je kan deelnemen aan sportactiviteiten (zolang er een plaats beschikbaar is), wanneer je deelneemt kan je vrienden uitnodigen zowel via facebook als binnen de app zelf (aan de hand van een notificatie worden ze verwittigd).

Elke activiteit heeft een chatbox waarin de deelnemers eventueel nog kunnen afspreken welke benodigdheden er nodig zijn voor de activiteit of wie met de auto gaat en mensen kan oppikken.

Profiel

De gebruiker van de app kan zijn profielpagina bekijken, hier wordt zijn vooruitgang weergegeven, de gebruiker kan hier zijn levels en wanneer hij een badge heeft behaald delen op facebook.
Per sport en sportcategorie kan hij zijn level bekijken, hoeveel deelnames nodig zijn om te stijgen van level en hoeveelste hij geplaatst staat ten opzichte van de andere buurtjongeren.
Ook kan je hier bekijken wie beschikt over de badges en wat je ervoor moet doen om deze badge over te nemen.

Om ervoor te zorgen dat de jongeren actief blijven zal er een systeem voorzien zijn waardoor de levels van de gebruiker zullen dalen en de gebruiker de badge(s) die hij heeft kan verliezen wanneer hij voor een bepaalde tijd niet meer actief is geweest.

Notificaties

?
Om de gebruiker te informeren over bepaalde zaken zal de app volgende notificaties weergeven:

  • Wanneer een begeleider/badgedrager een nieuwe activiteit aanmaakt
  • Wanneer je een badge verliest of overneemt
  • Wanneer je stijgt of daalt voor een bepaald level
  • Wanneer je een uitnodiging voor een activiteit ontvangt
  • Wanneer iemand aan jouw activiteit deelneemt